Initiative comunitare

Va ajutam din Sibiu

„Este o inițiativă pornită pe 11 martie de două sibience antreprenoare, Smaranda Bălan și Diana Manta, pentru crearea unei rețele de voluntari, grupați pe 4 categorii, cărora li s-a pus la dispoziție sediul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu pentru activitatea lor: Rețeaua colectează și oferte de donații de produse și le direcționează către Crucea Roșie, care gestionează Banca de Alimente.”

Voluntar psiholog – psihologi din comunitate, care prin intermediul unui call center oferă consiliere psihologică persoanelor aflate în izolare sau carantină și care au nevoie de suport pentru a-și gestiona frustrarea, furia, teama, reacții firești în fața unei schimbări atât de bruște în viețile lor:

Voluntar organizat – persoane care ajută cu aprovizionarea și cu alte aspecte de ordin practic

Voluntar empatic – persoane înscrise în grupul de Facebook deschis „Vă ajutăm din Sibiu” ce oferă posibilitatea de dialog și schimb de informații pentru cei aproape 4000 de membri ai grupului

Voluntar curajos – persoane care își asumă riscul de a face de serviciu în interiorul centrelor de carantină din județ și răspund la solicitările persoanelor plasate acolo Rețeaua colectează și oferte de donații de produse și le direcționează către Crucea Roșie, care gestionează Banca de Alimente.

Nevoile stringente în acest moment sunt:

Șoferi pentru categoria de voluntari curajoși

Sprijin în dezvoltarea de proceduri și protocoale de lucru pentru a crea rapid un proces coerent și eficace.

Contact : 0369-105919

va ajutam1

O comunitate pentru sănătate

Campania “Un spital, o comunitate” demarată în luna martie de Fundaţia Comunitară Sibiu în parteneriat cu Consiliul Judeţean Sibiu şi Spitalul Judeţean Sibiu, a fost extinsă pentru a răspunde nevoilor mai multor unităţi medicale din judeţ. Sub titlul „O comunitate pentru sănătate”, Fundaţia Comunitară Sibiu completează mai departe efortul autorităţilor atât financiar, prin strângerea de donaţii, cât şi operaţional, prin efortul de achiziţie de materiale şi echipamente vitale în acest moment. Ajutorul vizează: Spitalul Județean, Spitalul Clinic de Pediatrie, Spitalul Militar de Urgență, Serviciu de Ambulață Județean, ISU Sibiu și medicii de familie.

Contact: www.ocomunitate.ro e-mail: office@fundatiacomunitarasibiu.ro

Infoline Crucea Rosie

Crucea Roșie Sibiu Nu știți cine are prioritate la testare sau cum se consideră un caz confirmat? Nu știți cum se acordă concediile medicale, ca urmare a infectării cu SARS- CoV 2? Nu știți ce să faceți după ce ați primit decizia de carantinare? Voluntarii de la Crucea Roșie Filiala Sibiu vor răspunde la aceste întrebări dacă apelați numărul de telefon 0369 105 950* în intervalul orar 9 -20. Infoline-ul Crucii Roșii Sibiu, dedicat pandemiei COVID-19, este o inițiativă ce vine în sprijinul comunității sibiene, pentru a întări eforturile autorităților în transmiterea informațiilor atunci când vă confruntați cu simptome și nu știți cum să acționați. Comunitatea sprijină comunitatea în această perioadă grea pe care o traversăm. *Număr cu tarif normal în rețeaua de telefonie fixa.

Contact: Contact: sibiu@crucearosie.ro
IMG-20201217-WA0002