27.04.2020 – Testare rapidă la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu

27.04.2020 – Măsuri suplimentare pentru testare COVID – 19 în județul Sibiu
27 aprilie 2020
27.04.2020 – Informare COVID – 19, GCS
27 aprilie 2020

Vineri la Spitalul Județean Sibiu a fost instalat un nou echipament de testare pentru virusul SARS-COV-2, bazat pe detectarea anticorpilor. Dotarea este posibilă ca urmare a unei donații în valoare de 200.000 lei din partea companiei Oasis Green Energy. Așa cum am stabilit cu Fundația Comunitară Sibiu, achiziția a fost realizată prin eforturile fundației, ca parte a campaniei “O comunitate pentru sănătate”. 1000 de teste au fost deja livrate o dată cu aparatul, urmând ca spitalul să achiziționeze noi teste în continuare.

Mâine va avea loc instructajul din partea firmei furnizoare cu personalul Laboratorului din cadrul Spitalului Județean Sibiu și se vor efectua testele de probă, pentru calibrarea aparatului. Împreună cu medicul epidemiolog și medicul infecționist se va elabora o strategie de testare, având în vedere cu prioritate personalul din unități medicale și sociale cu risc mai mare de infectare.
Rezultatele pozitive se confirmă ulterior prin PCR.

Amintim sibienilor că testarea la Sibiu se face în acest moment prin aparatul PCR donat de firma Con-A, un al doilea PCR fiind în curs de achiziție de către spital cu fonduri de la Ministerul Sănătății și cofinanțare de la bugetul județului.

Mulțumim, Oasis Green Energy si Fundatia Comunitara Sibiu!

#SolidariPentruSibiu #ocomunitate